Verdere prijsdaling blankvleeskalveren

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De markt voor blankvleeskalveren was ook in de week van Koningsdag zeer moeizaam.

Naast een kortere slachtweek speelde de tijdelijke sluiting van de kalverslachterijen van VanDrie een grote rol in het aantal geslachte kalveren. Aan de verkoopkant is dat niet eens het grootste probleem, omdat het qua vraag ook maar moeilijk verloopt. Voor de inkoopkant is dat een tegenvaller, want het aantal kalveren dat de maximale leeftijdsgrens nadert groeit wel. De prijs zakt met tien cent verder terug.

Lees verder onder de grafiek.

Mei moeizame maand

In jaren zonder corona is mei vaak een maand, waarin de consumptie beter is dan in andere maanden. Dat gaat in dit jaar waarschijnlijk niet op. De vooruitzichten zijn allerminst positief. De berichten rondom corona blijven over het algemeen een negatieve tendens volgen. Toch gloort er een klein lichtpuntje met het vooruitzicht dat Frankrijk halverwege deze maand begint met het openstellen van de terrassen en het oprekken van de avondklok naar 21.00 uur. Het zijn kleine stappen, maar kan net voldoende zijn om het negatieve sentiment langzaam om te buigen.

Prognose: prijs verder naar beneden.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.