Verdere prijsverhoging slachtkoeien

10-06 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De prijzen voor slachtkoeien blijven stijgen, maar het aanbod is nog steeds zeer terughoudend.

Melkveehouders zijn bezig met het gras, waardoor ze geen tijd steken in het uitselecteren van hun melkveestapel. Op de veemarkt in Leeuwarden bedroeg de aanvoer 300 dieren, 43 minder dan op de marktdag een week eerder. Zowel bij de slachtkoeien als bij de slachtstieren plussen de noteringen met 10 cent. Een koe van O-kwaliteit komt op de veemarkt uit op € 3 tot € 3,35 per kilo geslacht gewicht. In 2013 lagen de slachtkoeienprijzen op een vergelijkbaar niveau. Toen werd in dezelfde week maximaal € 3,55 gerekend, inclusief btw.

Hoog prijsniveau rundvlees

Op de rundvleesmarkt moeten afnemers wennen aan de prijzen, want ze hebben geen alternatieven. Ook niet in het buitenland, waar een krap aanbod de slachtkoeienprijs verder omhoog duwt. Hierdoor is de markt onrustig, maar krijgt het rundvlees snel een bestemming. Volgens handelaren moeten de retail en de horeca erop rekenen dat deze situatie nog wel een tijdje aanhoudt. Ook voor de komende week verwacht men voor slachtkoeien een verdere verhoging van de prijzen, hoewel het aanvoerniveau weer wat toeneemt.

Prognose: prijsverhoging van 10 cent mogelijk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur



Beheer