Verhuizing Unilever afgerond, food blijft in Nederland

30-11-2020 | |
Rotterdam is en blijft de thuishaven van Unilevers Foods & Refreshment-divisie. Foto: ANP
Rotterdam is en blijft de thuishaven van Unilevers Foods & Refreshment-divisie. Foto: ANP

De verhuizing van Unilever naar het Verenigd Koninkrijk is afgerond. Het levensmiddelen- en wasbedrijf is op papier volledig Brits geworden.

Vanaf maandag worden de aandelen van het concern als Brits op de beurzen in Londen, Amsterdam en New York verhandeld. Rotterdam is en blijft de thuishaven van Unilevers Foods & Refreshment-divisie. De onderdelen Home Care en Beauty & Personal Care blijven gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Kamerbrief Eric Wiebes

Unilever had zowel een Nederlands als Brits onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. Er werd eerder dit jaar ingestemd door aandeelhouders om de twee bedrijven samen te voegen tot een Brits bedrijf, met het hoofdkantoor in Londen.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken schrijft maandag in een Kamerbrief dat het kabinet in gesprek blijft met Unilever. Volgens Wiebes zijn er de laatste maanden constructieve gesprekken gevoerd over Unilevers Foods & Refreshment-divisie (F&R), waarvan Rotterdam de thuishaven blijft. In 2021 worden extra functies van Unilevers toeleveringsketen naar Rotterdam verplaatst.

F&R-divisie van Unilever

Ook staat volgens Wiebes nog steeds de toezegging dat wanneer de F&R-divisie een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf wordt, het wordt gevestigd in Nederland met een Nederlandse beursnotering. Unilever heeft daarbij wel het voorbehoud gemaakt dat het vestigingsklimaat aantrekkelijk moet blijven voor hoofdkantoren.

Mede-auteur: ANP

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.