Verkoop blankvlees loopt prima door kerst

21-12-2020 | |
Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

Het sentiment in de blankvleeskalversector was afgelopen week positiever dan dat het maanden is geweest.

De prijzen liggen nog ver onder een renderend niveau, maar slachterijen werken volop om de slachtleeftijden naar beneden te krijgen. Dat lukt aardig, de leeftijd van de kalveren zit rond de 26 weken. De vraag naar kalfsvlees is er ook. Slachterijen merken dat consumenten toch wel op zoek zijn naar luxer eten thuis, nu de horeca gesloten blijft. De opvatting voor opbrengstprijzen is niet geheel eenduidig. Die loopt uiteen van stabiele prijs tot een verhoging van 5 cent.

Januari wordt lastig

In de laatste twee weken van dit jaar worden er weinig grote veranderingen meer verwacht. De slachtweken zijn korter, maar deze worden nog wel benut om nog wat aanbod te verwerken. Het is nog wat moeilijk in te schatten hoe het verder loopt. Het stipje op de horizon, versoepeling van regels, is voor de sector kleiner geworden. De lockdown maakt het nog lastiger om het huidige prijsniveau te handhaven. Er kon in december gelukkig wel overaanbod weggewerkt worden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.