Verkoop shirts FDF via bedrijf Van den Oever

27-07-2022 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De geldstroom van T-shirts en andere merchandise van Farmers Defence Force (FDF) loopt via de boekhouding van het bedrijf van oprichter en voorman Mark van den Oever.

BNR Nieuwsradio bracht woensdag 27 juli het nieuws, experts noemen de constructie ‘dubieus’ tegenover de radiozender. Van den Oever zelf ziet geen kwaad in zijn manier van werken en deelt transacties van zijn bedrijfsrekening naar die van FDF, om te laten zien dat hij de winst van de T-shirts niet in eigen zak steekt.

Btw-boekhouding

Sinds de oprichting van de site zou de omzet van de webshop zo’n € 300.000 zijn. Van den Oever heeft € 54.000 aan de stichting FDF overgemaakt. Het verschil zit in de gemaakte kosten, aldus de FDF’er: “Van de drie ton moest er natuurlijk de productiekosten, website, verzending en arbeid betaald worden. Daarnaast kleding voor beheer, spandoeken, stickers etc. Dit wordt nog steeds door mij betaald.”

Volgens Van den Oever komen de betalingen van klanten die petjes, jassen, stickers of andere spullen met het FDF-logo kopen, op zijn bedrijfsrekening omdat over deze producten btw geheven wordt. “Dit zou prima via de stichting kunnen lopen maar dan moet er een btw-boekhouding gevoerd worden. Dit kost tijd en geld. Momenteel draag ik die lasten,” is zijn verklaring.

van Rooijen


Beheer