Doorgaan naar artikel

Verkoop Van der Steege aan Van Bakel van de baan

Het bedrijf van Van der Steege in Marknesse. - Afbeelding: Google Maps -

Het bedrijf van Van der Steege in Marknesse. - Afbeelding: Google Maps

De overeenkomst tussen Van der Steege en Van Bakel Melkvee, die medio 2019 werd bekendgemaakt, is op het laatste moment afgeketst.

Dit hebben beide partijen laten weten. Melkveehouders Henk en Erna van der Steege zouden hun melkveebedrijf en vergister in Marknesse (Flevoland) verkopen aan de familie Van Bakel, terwijl de grond in erfpacht zou worden uitgegeven. De fosfaatrechten zouden via een melkmaatschap overgaan naar Van Bakel. Van der Steege molk op dat moment zo’n 500 koeien.

Overdracht mislukt

De broers René en Alex van Bakel zeiden afgelopen zomer nog dat ze helemaal geloofden in de overeenkomst. Toch mislukte eind 2019 de uiteindelijke overdracht. Woensdag 8 januari kon geen nadere uitleg worden verkregen. Bronnen rond de familie Van der Steege melden dat tot 11 december nog gemolken is in Marknesse. Daarna niet meer.

Van der Steege in gesprek met anderen

Bij het afsluiten van de aanvankelijke overeenkomst is wel een aanbetaling gedaan door de familie Van Bakel, maar tot een volledige overdracht is het niet gekomen.

Familie Van der Steege zou nu in gesprek zijn met andere belangstellenden. Er zouden inmiddels meerdere gegadigden zijn voor het melkveebedrijf.

Beheer
WP Admin