Doorgaan naar artikel

Verlies voor FrieslandCampina Engro Pakistan

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
FrieslandCampina valt onder de grootste zuivelbedrijven van de wereld. - Foto: ANP

FrieslandCampina valt onder de grootste zuivelbedrijven van de wereld. - Foto: ANP

FrieslandCampina Engro Pakistan heeft boekjaar 2019 afgesloten met een verlies van omgerekend € 5,7 miljoen.

De omzet nam wel toe van € 192 miljoen in 2018 naar € 230 miljoen afgelopen jaar. Dat blijkt uit cijfers gedeponeerd op de beurs van Pakistan.

FrieslandCampina nam in 2016 een meerderheidsbelang van 51% in Engro Foods. Het gaat om een investering van € 430 miljoen. Sinds de aankondiging van de overname is het aandeel Engro Foods in waarde meer dan gehalveerd. Een woordvoerder geeft desgevraagd aan dat hij op dit moment geen uitspraak kan doen over de waardering van Engro in de jaarrekening van FrieslandCampina die op 27 februari wordt gepubliceerd.

Investering voor langere termijn

Hij benadrukt dat de investering in Pakistan is gedaan met de ontwikkeling van de Pakistaanse zuivelmarkt op de langere termijn voor ogen. De verwachting is dat steeds meer Pakistani overschakelen van ‘losse’ naar voorverpakte zuivel. Door vroegtijdig te investeren in deze opkomende zuivelmarkt, wil FrieslandCampina klaar zijn als deze markt zich ontwikkelt en groeit. De ontwikkeling van een zuivelmarkt in dit soort opkomende markten gaat volgens hem doorgaans met horten en stoten.

Cijfers vooralsnog negatief

Duidelijk is dat de cijfers zich tot nu toe negatief ontwikkelen. Ook is er sprake van forse concurrentie met partijen als Nestlé. De Pakistaanse mededingingsautoriteiten gaven FrieslandCampina Engro Foods recent, na een klacht van Nestlé, nog een tik op de vingers vanwege niet toegestane marketingtechnieken. Of deze uitspraak ook financiële gevolgen heeft voor Engro kan de woordvoerder niet aangeven. Belangrijk is volgens hem dat FrieslandCampina nog steeds gelooft in de potentie van de Pakistaanse markt voor verpakte zuivel.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin