Skip to content

Vertrek uit Rusland kost Lamb Weston $ 62,7 miljoen

Het vertrek van Lamb Weston Meijer (LWM) uit Rusland heeft de Amerikaanse fritesfabrikant $ 62,7 miljoen gekost.

Foto: ANP

Foto: ANP

Het vertrek van Lamb Weston Meijer (LWM) uit Rusland heeft de Amerikaanse fritesfabrikant $ 62,7 miljoen gekost. Lamb Weston heeft dat bedrag als buitengewone last ten koste gebracht van de winst over het afgelopen boekjaar.

Omdat LWM een 50/50 joint-venture is, valt aan te nemen dat de Russische exit de Nederlandse partner Meijer Frozen Foods eenzelfde bedrag heeft gekost. LWM in het Zeeuwse Kruiningen heeft dat echter niet bevestigd.

Lamb Weston zag de winst in de drie maanden tot eind mei, het laatste kwartaal in haar boekjaar, met ruim de helft dalen naar $ 32 miljoen. ‘’Dat komt vooral door een non-cash last van $ 62,7 miljoen om het aandeel van het bedrijf in Lamb Weston/Meijers netto investering in Rusland af te schrijven,” meldt het bedrijf.

Fabriek in Rusland

Lamb Weston Meijer, een al in 1994 ontstane samenwerking, bezat in Rusland een fritesfabriek in Lipetsk die werkte voor afnemers in Rusland zelf waaronder enkele van de grote fast food ketens. LWM deelde half mei mee vanwege de oorlog in Oekraïne met die activiteiten te stoppen en haar bezittingen in dat land van de hand te doen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin