Verwachting omzet Beter-Leven naar € 2,5 miljard

20-10-2020 | Laatste update op 16-06 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De omzet van dierlijke producten met een Beter Leven Keurmerk (BLK) zal dit jaar zo’n € 2,5 miljard bedragen, verwacht de Dierenbescherming.

Inmiddels zijn er tweeduizend veehouders die onder het keurmerk produceren. Dit jaar zijn er meer dan tweehonderd bedrijven bij gekomen. Vrijwel alle supermarkten hebben producten met de sterren en het logo van de Dierenbescherming in hun schappen liggen en de groei gaat door. Dit jaar vallen onder meer 29 miljoen vleeskuikens, 4,7 miljoen leghennen en 3,7 miljoen varkens onder het keurmerk, aldus de Dierenbescherming. Ook is er inmiddels zuivel onder het BLK-sterrensysteem op de markt.

Beter Leven-week

Maandag 19 oktober is de Beter Leven-week van start gegaan. De Dierenbescherming voert de komende dagen campagne om consumenten bewust te maken van hun keuze voor producten met zo’n ster.

In 2018 was de omzet van het keurmerk minder dan € 1,5 miljard op jaarbasis. Vrijwel alles supermarkten verkopen inmiddels vlees met BLK-sterren.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

van RooijenBeheer