Skip to content

Vion beste foodbedrijf in transparantiebenchmark

Vion Food Group is het beste foodbedrijf in de Nederlandse Transparantiebenchmark.

Updated on:
Business
Nieuws
Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group. Foto: Vion premium

Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group. Foto: Vion

Vion Food Group is het beste foodbedrijf in de Nederlandse Transparantiebenchmark van de 500 grootste bedrijven in Nederland.

Vion haalde een score van 74 punten en werd daarmee de koploper in de sector voedsel en dranken. De in 2004 opgerichte benchmark is een erkenning van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor de mate van transparantie naar de maatschappij en de verslaglegging hierover.

Belang van maatschappelijke transparantie

Ronald Lotgerink, CEO bij Vion, wijst in zijn reactie op het belang van maatschappelijke transparantie ‘voor onze mensen, het bedrijf en onze sector in het bijzonder’. Lotgerink is er trots op dat Vion in vijf jaar tijd koploper is geworden van de sector voedsel en drank op de benchmark van Nederland en noemt het ‘een pluim aan alle ketenpartners die hier hun bijdrage aan leveren’.

62 foodbedrijven

Van de 500 bedrijven vallen 62 bedrijven in de categorie voedsel en dranken. Vion staat op plaats 25 van alle bedrijven, net voor Heineken op plaats 26. Andere foodbedrijven in de top 50 zijn ForFarmers (plaats 32), FrieslandCampina (33), JDE Peet’s (40), Vreugdenhill Dairy Foods (44) en VanDrie Holding (45). Algemeen winnaar werd Philips, gevolgd door ABN Amro op een tweede plaats en Alliander op drie. Unilever staat op plaats 10 en kreeg de hoogste score in de categorie consumentenproducten.

Tweejaarlijkse ranglijst

De Transparantiebenchmark brengt de transparantie in maatschappelijke verslaggeving in beeld. Het is een onderzoek naar de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van maatschappelijke verslaggeving onder de grootste ondernemingen van Nederland. Door de Transparantiebenchmark biedt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat inzicht in de wijze waarop de grootste Nederlandse ondernemingen verslag doen van hun MVO-activiteiten. Elke twee jaar wordt een ranglijst samengesteld naar de mate van transparantie en activiteiten op maatschappelijk vlak onder de circa 500 grootste bedrijven in Nederland.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin