Skip to content

Vion breidt uit in Oost-Duitsland

De Vion Food Group neemt de bedrijfsactiviteiten van veehandel Hausner over en versterkt daarmee haar regionale toeleveringsketen.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Misset

Foto: Misset

De Vion Food Group neemt de bedrijfsactiviteiten van veehandel Hausner over en versterkt daarmee haar regionale toeleveringsketen.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.

De vestiging van Hausner in Bernsdorf in de deelstaat Saksen, is niet ver van de runderslachterij van Vion in Altenburg. De acquisitie betreft ook de activiteiten van Hausner in Beieren van de voormalige Hausner-locatie Pressath. Alle 36 medewerkers worden opgenomen in het huidige team van ‘Vion Zucht- und Nutzvieh’. Dit team exploiteert al jaren de rundveelocatie in Duben in het oosten van Duitsland.

Transportafstanden zo kort mogelijk houden

“Het past in onze regionale strategie om de Vion-slachterij in Altenburg te versterken en de aankoop van vee op de locaties Duben en Bernsdorf samen te voegen en tegelijkertijd de transportafstanden voor de runderen zo kort mogelijk te houden”, licht Holger Looft, bedrijfsleider van Vion Zucht- und Nutzvieh, toe. “Dit is een belangrijk aspect voor Vion in het kader van dierenwelzijn en klimaatmaatregelen.” Eerder dit jaar startte Vion onder de projectnaam BBC East met de opbouw van een toeleveringsketen met kant-en-klaar producten voor de retail in de regio.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin