Vion houdt varkensprijs gelijk

Vion betaalt deze week zijn varkens hetzelfde uit als afgelopen week.

Het vleesconcern houdt zijn notering onveranderd op € 1,39 (€ 1,275 exclusief btw) per kilo geslacht gewicht. Dat is opvallend, omdat de verwachtingsprijs van DCA wel verder daalde. De Beursprijs noteert deze week 2 cent lager op € 1,25 per kilo geslacht gewicht. In totaal daalde de Beursprijs daarmee 9 cent, waar Vion er, exclusief btw, nu 7,4 cent lager staat.

Een andere reden waarom de keuze opvallend is, is dat de prijzen van vleesonderdelen deze week opnieuw lager zijn. En precies dat is ook de reden voor het stabiliseren van de koers van het vleesconcern: voorkomen dat er een domino van week op week verlaging ontstaat. Rust creëren en kijken hoe de Europese varkensmarkt zich verder gaat ontwikkelen lijkt het credo.

Lees verder onder de grafiek.

Mogelijk prijsverlaging in Duitsland

Het gevaar van verdere prijsverlaging is nog niet geweken. Vooral op de Duitse varkensmarkt is de druk tot grote hoogte gestegen. Door toegenomen concurrentie van Deense aanbieders is de afzet van Duitse slachterijen nog moeilijker geworden. De geruchten dat de Duitse varkensprijs, die in alle onrust al 9 weken stabiel is, deze week niet aan prijsverlaging ontkomt, worden luider.

Prognose: prijsdruk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.