Doorgaan naar artikel

Vion legt bodem in varkensmarkt

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

De onrust door het coronavirus is ook deze week bepalend voor de varkensmarkt. De prijsdruk is nog lang niet weg, maar de markt lijkt wel van de eerste schrik bekomen.

Deze week valt de varkensprijs opnieuw lager uit dan voorgaande week. De vleesvarkensnotering van Vion daalt met € 0,03 naar € 1,95. In totaal zakt de Vion-notering inclusief btw € 0,13 (€ 0,12 ex btw) in 2 weken. Dat is € 0,03 minder dan de stap die de DCA Beursprijs (€ 0,15 exclusief btw) over die periode omlaag zet. Nu stond de Beursprijs wel strak genoteerd, dus die had meer bewegingsruimte omlaag dan de notering van Vion, maar die benut deze dan ook zeker.

De prijsstelling van het vleesconcern heeft ook een psychologisch effect. Door al het onheilspellende nieuws over corona en dalende varkensprijzen als het gevolg, kan het beeld ontstaan dat het nooit meer goed komt. Door juist nu een bescheiden min te zetten laat Vion zien dat de onderneming, ondanks de uitdagingen op verschillende vlakken, vertrouwen houdt in de afzet van varkensvlees.

Prognose: licht dalend

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin