Skip to content

Vion neemt Vlaamse rundveeslachterij over

Vion neemt de Vlaamse rundveeslachterij Adriaens over.

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Ronald Lotgerink: “Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa.” - Foto: Van Assendelft Fotografie

Ronald Lotgerink: “Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa.” - Foto: Van Assendelft Fotografie

Vion neemt de Vlaamse rundveeslachterij Adriaens over. Vion wil daarmee zijn positie in West-Europa versterken. Dat maakte Vion dinsdag bekend. Vion en Adriaens, dat gevestigd is in Zottegem, werkten al een periode intensief samen.

Met de overname wil Vion een transparante en kwalitatieve rundvleesketen opbouwen. CEO Ronald Lotgerink: “Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld.”

‘Betere spreiding’

Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgt Vion volgens Lotgerink een betere spreiding van activiteiten voor hun klanten in West-Europa. “Samen met het team van Adriaens hopen we het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee”, aldus Lotgerink.

Adriaens heeft een capaciteit om 2.500 runderen per week te slachten en heeft twee volwaardige snijzalen. Er werken 126 medewerkers die overgaan in de nieuwe organisatie.

Slachthuisgroep Verbist

Adriaens is onderdeel van slachthuisgroep Verbist. Het Waalse vleesbedrijf Veviba is tevens onderdeel van Verbist. Veviba, en daarmee de hele groep Verbist, kwam in 2018 in opspraak, omdat het bedrijf gefraudeerd zou hebben. Adriaens ondervond ook negatieve invloed van het schandaal; belangrijke retailers wilden door de link met Verbist geen zaken meer doen met Adriaens.

Nieuwe raad van bestuur

Het slachthuis in Zottegem stelde daarna een nieuwe raad van bestuur aan waar geen leden van de familie Verbist meer in zaten. Begin 2020 werd de holding van familie Verbist failliet verklaard. Adriaens kon echter de activiteiten verderzetten. Het faillissement van de holding werd namelijk later in hoger beroep tenietgedaan, schreef het Belgische Landbouwleven destijds.

Veviba

In 2018 bevestigde een woordvoerder tegenover Boerderij dat Vion interesse zou hebben in een overname van Veviba. De woordvoerder vertelde toen met name geïnteresseerd te zijn in de runderslachterij in Zottegem.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin