Vion noteert 12 cent hogere varkensprijs

07-02 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Vion verhoogt zijn varkensnotering van € 2,03 naar € 2,15 per kilo geslacht gewicht. Daarmee benadert de notering omgerekend exclusief btw de € 2-grens: € 1,972.

De plus van € 0,12 in een week is de grootste in vier weken van prijsstijging. Zelfs meer dan de stijging in de voorgaande drie weken bij elkaar. Toen ging de notering van € 1,93 naar € 2,03 per kilo.

Sterke stijging Duitse prijs

De sterke stijging is niet onverwacht na de sterke prijsstijging op de Duitse varkensmarkt. Daar steeg de officiële Duitse notering vorige week van € 2 naar € 2,08 per kilo. Op de vrije markt kwam het tekort aan slachtvarkens in Duitsland nog veel duidelijker tot uitdrukking. Internetbeurs Teleporc steeg in een week tijd maar liefst € 0,23 per kilo. De gemiddelde prijs op de vrijdagveiling bedroeg € 2,32 per kilo.

Varkenshouders hadden op meer gehoopt. Afgeleid uit de stand van de DCA Beursprijs, hadden sommigen de verwachting dat Vion inclusief btw op € 2,18 per kilo uit zou komen. De Beursprijs en slachterijnoteringen staan echter al van voor de feestdagen niet op een lijn.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer