Vion rondt overname Adriaens af, Huijbers in management

18-02 | |
Foto: Boerderij
Foto: Boerderij

Vleesconcern Vion heeft de overname van de Vlaamse rundveeslachterij Adriaens afgerond. Hans Huijbers treedt toe tot het managementteam van Adriaens.

Dat maakte Vion donderdag bekend. Huijbers was van 2009 tot juli 2020 lid van de Raad van Commissarissen van Vion. Nu de overname is afgerond, begint Vion met de integratie van het bedrijf dat gevestigd is in het Belgische Zottegem. Alle medewerkers van Adriaens, blijven binnen de overgenomen organisatie. Huijbers zal zich in zijn nieuwe functie richten op de contacten met veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion-groep. Hans Huijbers nam in 2019 na tien jaar afscheid als voorzitter van ZLTO.

Regionale rundvleesketens opbouwen

Vion wil met de overname transparante en regionale rundvleesketens opbouwen. “Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgen we een betere spreiding van onze werkzaamheden voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee”, zegt David De Camp, COO Beef bij Vion.

Veviba

Vion maakte de overname begin januari dit jaar bekend. Het bedrijf was eigendom van de Verbist-groep. Een zusterbedrijf van Adriaens, Veviba, kwam in 2018 in opspraak vanwege fraude. Dat raakte de hele Verbist-groep en ook Adriaens. Afnemers wilden geen vlees meer afnemen van de slachterij. In 2018 bevestigde een woordvoerder van Vion tegenover Boerderij al dat Vion interesse zou hebben Veviba over te nemen. Vion had toen met name interesse in de runderslachterij in Zottegem.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.