Vion start regionaal programma voor ossenvlees in Duitsland

21-10 | |
Foto: Martijn ter Horst
Foto: Martijn ter Horst

Vion heeft in Duitsland een regionaal premium programma voor ossenvlees opgestart.

Daarvoor werkt de vleesproducent samen met supermarktketen Rewe Süd en veeteeltcoöperatie VVG Oberbayer-Schwaben. Bij het project zijn dertig veehouders en 540 supermarkten betrokken. Aan de start van het programma ging twee jaar aan voorbereiding vooraf. Betrokken veehouders bevoorraden sinds oktober 2022 via de Vion-locatie Waldkraiburg de vleesafdelingen van supermarkt Rewe in heel Beieren. Ze ontvangen voor levering van de ‘Beierse os’ een toeslag op de notering. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

Keurmerk regionale afkomst

De runderen voor dit programma zijn uitsluitend afkomstig van bedrijven met Haltungsform 3, een Duits label voor vlees waarbij 1 staat voor een houderijsysteem volgens de wet en 4 voor biologische veehouderij. Ook is het vlees gecertificeerd volgens de criteria van het keurmerk ‘Geprüfte Qualitäts Bayern’. Dit keurmerk garandeert de regionale afkomst. De ossen worden geslacht op een leeftijd van 20 tot 24 maanden.

Langlopende contracten bij Rewe

Rewe geeft aan blij te zijn met het ambachtelijke vlees afkomstig van regionale boerderijen met veel oog voor dierenwelzijn. De contracten zijn volgens de supermarktketen langlopend voor minimaal vijf jaar, zodat de veehouders en het slachthuis planning- en investeringszekerheid hebben.

Willem Veldman


Beheer