Vion varkensprijs stijgt 1 cent

12-09 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De vleesvarkensnotering van Vion stijgt deze week met € 0,01 naar € 2,07 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,899 per kilo exclusief btw.

Het is een symbolisch bedrag waarin de worsteling bij de prijssetting voor het vleesconcern duidelijk tot uiting komt. Na een forse prijsstijging in Duitsland en een plus van € 0,03 bij de DCA Beursprijs 2.0 zou een onveranderde notering kil overkomen.

Met deze beperkte stijging laveert Vion tussen ‘begrip tonen voor de situatie van de varkenshouder’ en de vleesmarkt. Die laatste begint moeilijker te lopen. Door de overgang van de zomer naar de herfst is er geen ondersteuning van de grill-artikelen meer. Dat geeft prijsdruk bij de schouders en de nekken van het varken.

Afnemende consumentenbestedingen

Een grotere zorg zijn echter de afnemende consumentenbestedingen door de hoge inflatie die consumenten steeds meer in hun portemonnee voelen. Vion ziet de voorraden die ze aanhouden voor supermarkten oplopen doordat de doorstroom kleiner wordt. Tegen die achtergrond neigen de verkopen dus totaal niet naar een prijsstijging en is de cent stijging dus vooral een compromis en symbolisch van waarde.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer