Vion verhoogt varkensprijs, maar volgt Beursprijs niet

29-11-2022 | |
De verkopen van varkensvlees voor de kerst zijn goed op gang gekomen. Vooral de bestellingen uit Oost-Europa stromen binnen. - Foto: Bert Jansen
De verkopen van varkensvlees voor de kerst zijn goed op gang gekomen. Vooral de bestellingen uit Oost-Europa stromen binnen. - Foto: Bert Jansen

De varkensprijs van Vion stijgt deze week van € 1,95 naar € 2,00 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,835 per kilo exclusief btw.

Daarmee verhoogt de slachterij zijn notering met een duidelijk grotere stap dan vorige week. Toen werd € 0,02 per kilo bijgeboekt.

Met deze verhoging volgt het vleesconcern de DCA Beursprijs 2.0 slechts op grote achterstand. In drie weken tijd steeg de Beursprijs van € 1,79 naar € 1,89 per kilo geslacht gewicht. De notering van Vion steeg in die periode 7 cent. Dat komt neer op € 0,064 per kilo exclusief btw.

Kerstverkopen varkensvlees goed op gang

De mutatie onderschrijft dat de kerstverkopen goed op gang zijn gekomen. Vooral de bestellingen uit Oost-Europa stromen nu binnen. Ook de afzet van hammen loopt goed. Met name richting Zuid Europa.

In Italië leveren de noteringen echter nog in, en Frankrijk en Spanje komen niet verder dan prijshoudende noteringen. Ook de afzet van Engeland loopt niet zoals andere jaren, evenmin als de export van vleesdelen naar China. Daardoor muteert de slachterij behoudender dan de varkenshandel.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer