Vion verlaagt varkensprijs met 10 cent

06-01-2020 | |
Foto: Ronald Hissink -
Foto: Ronald Hissink

Vleesconcern Vion verlaagt de varkensprijs deze week met 10 cent naar € 1,94 per kilo slachtgewicht (inclusief btw).

De DCA Beursprijs 2.0 werd vrijdag met 7 cent verlaagd naar € 1,80 per kilo slachtgewicht (exclusief btw).

De vleesverwerking start na de feestdagen weer op. Maandag 6 januari was dat nog niet op alle plaatsen in omringende landen het geval in verband met de viering van Driekoningen. Maar vanaf dinsdag zullen de lijnen weer op volle capaciteit draaien. De verwachting is dat het huidige overschot aan slachtrijpe dieren dan weer snel is weggewerkt.

Lees verder onder de grafiek.

Lagere varkensprijzen in Duitsland

Vooralsnog is deze situatie in Nederland echter aanleiding om de varkensprijzen verder te drukken. Net voor de kerst haalde Vion al 8 cent van de prijs af. Nu nog eens 10 cent, waarmee de prijsdaling rond de feestdagen al 18 cent per kilo bedraagt. Daarmee is de prijs weer vrijwel terug op het niveau waar het in de periode van half augustus tot half november ook verkeerde. Ook in Duitsland wordt rekening gehouden met een flinke prijsverlaging. De slachterijen spreken daar van een prijsverlaging met 10 cent.

De prijsbeweging in Nederland is tegengesteld aan die in Denemarken. Het Deense Danish Crown verhoogde vorige week zijn notering nog met omgerekend 4 cent naar € 1,82 per kilo.

Prognose: Prijzen deze week omlaag, daarna stabilisering.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer