Vion verlaagt varkensprijs met 13 cent

Vleesconcern Vion haalt 13 cent van de prijs en noteert deze week € 1,65 per kilo geslacht gewicht inclusief btw. De biggenprijs gaat met € 8 omlaag naar € 52,50 per dier.

In week 11 piekte de prijs nog op € 2,08 per kilo inclusief btw. Een week later stond de prijs al weer onder de € 2. Sinds half april gaat de prijs echter heel hard omlaag. Eind maart/begin april kon nog enkele weken een prijs van € 1,95 per kilo worden vastgehouden. Een maand later staat de prijs ineens op € 1,65 per kilo, ofwel 30 cent lager. Exclusief btw komt deze notering op € 1,514 per kilo.

De afzet van varkensvlees staat sterk onder druk, verklaart Vion. Met name de verkoop naar Zuid-Europa ondervindt ernstige problemen vanwege de gevolgen van het coronavirus. De export naar China heeft bovendien veel hinder van concurrentie op de wereldmarkt. Naast Europese concurrentie zijn het vooral de grote volumes en lage prijzen vanuit Amerika die deze export parten speelt.

Biggenprijs holt achteruit

In navolging van de varkensprijs holt ook de biggenprijs achteruit. Begin april stond de biggenprijs van Vion nog op € 71,50 per stuk. Inmiddels staat de notering € 19 lager. Met een verlaging van € 8 gaat er deze week wel een hele grote hap van de prijs af.

Prognose: dalende prijzen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.