Vion verlaagt varkensprijs niet

26-09 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De varkensprijs van Vion blijft deze week staan op € 2,07 per kilo. Dat komt overeen met € 1,899 per kilo exclusief btw.

De samenstellers van de DCA Beursprijs 2.0 stelden hun verwachtingsprijs deze week wel naar beneden bij. De notering daalde zowel bij levende als geslachte kilo’s 1 cent naar respectievelijk € 1,55 en € 1,95 per kilo. De Beursprijs reageert daarmee op de hoogspanning die er op de Duitse varkensmarkt heerst. De grote Duitse slachterijen, ook de Duitse tak van Vion, betalen voor contractvarkens nog wel de officiële notering van € 2,10, maar wie vrije varkens wil leveren krijgt niet meer dan € 2 per kilo.

Geen impact

Er is wat druk op de prijs van de voorhand van het varken, maar de druk uit Duitsland gaat aan de Nederlandse slachterijnoteringen voorbij. Zij zijn niet meegestegen met de laatste plussen die in Duitsland nog werden geboekt. Daarom heeft het nog geen impact als de Duitse notering deze week daadwerkelijk zou verlagen. Dit blijkt medio deze week, want de Duitse prijzen worden op woensdag bekendgemaakt.

De DCA Beursprijs was wel verder doorgestegen door de euforie op de Duitse markt. De Beursprijs liep daardoor een paar cent voor op de slachterijnoteringen. Dat verklaart dat de Beursprijs corrigeert en Vion stabiel noteert.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer