Vion werkt nog op halve kracht in Emstek door corona

16-10-2020 | |
De slachterij van Vion in het Duitse Emstek. - Foto: ANP
Over 60 corona infections in slaughterhouse in Lower Saxony

De varkensslachterij van Vion in het Duitse Emstek draait nog op 50% van de capaciteit door coronabesmettingen onder het personeel.

Dat verklaart Vion desgevraagd. Reden is corona onder het personeel. Hoeveel slachterijmedewerkers corona hebben, wil Vion niet kwijt. Eerder deze maand zijn bij Vion in Emstek 63 mensen positief getest op corona. Alle medewerkers worden dagelijks bij binnenkomst getest op het virus.

Vion zegt dat op andere slachterijen zoveel mogelijk wordt geslacht om de varkenshouders te ondersteunen om van hun dieren af te komen. In Duitsland zitten de stallen propvol. Normaal gesproken slacht Vion wekelijks 70.000 varkens in Emstek.

Gedeeltelijke lockdown

De slachterij in Emstek valt onder het bestuur van het district Cloppenburg. In dit district gelden als gevolg van corona sinds deze week beperkingen van het openbare leven. Zo is onder meer het aantal mensen dat bij elkaar mag komen op maximaal 10 vastgesteld. In het persbericht meldt Cloppenburg dat het aantal mensen dat positief op corona test sinds elf september sterk is gestegen. Een van de zwaartepunten van het aantal coronabesmettingen is de slachterij in Emstek, meldt het district.

Tönnies kampt ook nog met coronavirus

Ook bij Tönnies in Sögel speelt het coronavirus de productie nog parten. In het wekelijkse Agrarblog schrijft Tönnies Fleisch dat de productie in Sögel stabiel tot licht stijgend is.

van Dooren
Kees van Dooren Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.