Doorgaan naar artikel

Vlaanderen steunt Aviko Belgium met € 1 miljoen

Geüpdatet op:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
Archiefbeeld van productie van frites bij Aviko. - Foto: Jan Willem Schouten

Archiefbeeld van productie van frites bij Aviko. - Foto: Jan Willem Schouten

Het Vlaamse ministerie van Economie en Innovatie kent € 1 miljoen steun toe aan Aviko Belgium in Poperinge.

Het bedrag is bedoeld voor de opleiding van nieuwe medewerkers en voor groei van de werkgelegenheid. Het zou gaan om 65 nieuwe aanwervingen binnen drie jaar en 155 extra mensen op een termijn van vijf jaar.

“Door de investeringen zal de West-Vlaamse vestiging haar activiteiten verankeren en zich verder internationaal kunnen profileren”, licht minister Hilde Crevits toe. Ze noemt Vlaanderen een zeer belangrijke regio voor de verwerking van aardappelen en de productie van aardappelproducten.

Aviko bouwt nieuwe productievestiging

Aviko bouwt momenteel een nieuwe hoogtechnologische en duurzame productievestiging voor diepvriesfrieten en aardappelvlokken in het West-Vlaamse Poperinge. Het gaat om een investering van meer dan € 200 miljoen.

Aviko is één van de grootste Europese producenten van aardappelproducten zoals diepvries en verse frites, fritesspecialiteiten, aardappelpurees, aardappelgratins, aardappelvlokken en granulaten. Het bedrijf maakt deel uit van het Nederlandse moederbedrijf Royal Cosun en is uitgegroeid tot één van de vier grootste aardappelverwerkende producenten ter wereld, met activiteiten in 110 landen. Op jaarbasis produceert het bedrijf ongeveer 900.000 ton aan aardappelproducten en worden er 1.800.000 ton aardappelen verwerkt.

Nieuwe digitale technieken

De nieuwe fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 175.000 ton diepgevroren frieten en 11.000 ton aardappelvlokken. Er worden nieuwe digitale technieken en processtappen ingevoerd. Ook de internationale concurrentiepositie wordt versterkt met de realisatie van een ‘Potato Experience Center’.

Van het nieuwe productiebedrijf wordt een groei verwacht zowel in afzet naar bestaande buitenlandse markten als in het openen van nieuwe regio’s. 45 van de huidige personeelsleden verhuizen naar de nieuwe vestiging.

Snel delen

Image
Leo Tholhuijsen

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin