Vleesbedrijf Cranswick draait beter dan verwacht

04-02-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Britse vleesbedrijf Cranswick heeft geprofiteerd van de grote vraag naar varkensvlees en kip rond de feestdagen.

De export naar China lag op een lager peil, ook omdat meer vlees voor de thuismarkt nodig was. Cranswick verwacht al met al dat de cijfers over het tot 31 maart lopende boekjaar hoger uit zullen komen dan eerder gemeld.

De hogere verkopen zijn vooral te danken aan de ‘switch’ van de horeca naar thuis eten, meldt het bedrijf in een tussentijds bericht aan de beurs. Gezien de ook in het VK voortdurende lockdown verwacht Cranswick dat die trend de komende tijd zal aanhouden met een daardoor ook voortdurende hoge vraag naar zijn producten.

Goed voorbereid op brexit

Cranswick blijft verder fors investeren in haar varkensvlees- en kipfabrieken alsmede in de eigen boerderijen. Dat geld gaat ook naar energiebesparende maatregelen als zonnepanelen en warmtekrachtcentrales. Het bedrijf meldt verder dat het goed voorbereid was op brexit en nu ook betrokken buitenlandse werknemers helpt om de vereiste UK-status aan te vragen. CEO Adam Couch benadrukt dat Cranswick er vooral voor heeft gezorgd dat zijn producten steeds voldoende voorradig waren, zowel in de winkels als voor online verkopen. “Dat was niet mogelijk geweest zonder de grote inzet van onze collega’s.”

Lees meer over brexit en de gevolgen voor de agrifoodhandel op deze themapagina

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer