Doorgaan naar artikel

Vleesbedrijf Danish Crown introduceert vleesvervangers

Het Deense vleesbedrijf Danish Crown introduceert een assortiment van acht vleesvervangers.

Nieuws
Food
Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Het Deense vleesbedrijf Danish Crown introduceert een assortiment van acht vleesvervangers.

De producten zullen vanaf de eerste weken van januari in Deense supermarkten te koop zijn onder het merk Den Grønne Slagter (De Groene Slager). “We voorzien een groeiende vraag naar alternatieve eiwitten in de komende jaren, dus de producten die we nu lanceren vertegenwoordigen onze eerste kleine stap in die markt”, zegt Jais Valeur, CEO van Danish Crown.

Het assortiment bestaat uit kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten. Ze bevatten geen soja en zijn met Scandinavische of biologische groenten als hoofdingrediënt gemaakt.

Consumentenonderzoeken

Het vleesbedrijf refereert aan consumentenonderzoeken waaruit blijkt dat 1 op de 3 Denen de vleesconsumptie in de afgelopen 12 maanden heeft verminderd en dat 2 op de 3 van plan is meer plantaardig te eten. ‘Op korte en middellange termijn ziet Danish Crown een markt voor tot 500.000 vleesvrije maaltijden per week in Denemarken. Tegen die achtergrond streeft het bedrijf al in 2022 naar een omzet in het plantaardige segment in de hoge dubbele cijfers van miljoenen Deense kronen’, aldus het bedrijf.

Producten voor elke smaak

“We hebben nog steeds geen volledige en definitieve strategie gedefinieerd voor onze initiatieven op het gebied van plantaardig voedsel, maar we zijn zeker van plan om producten in de schappen van de supermarkten te hebben voor elke smaak – of de consument nu de voorkeur geeft aan Deens kwaliteitsvarkensvlees, een dure steak, de snelle kant-en-klaarmaaltijd, biologisch vlees of plantaardig voedsel. Net als voor ons vlees, willen we dat ons plantaardig voedsel wordt gemaakt van Deense grondstoffen en idealiter van onze eigenaren; de Deense boeren. Of dat praktisch haalbaar zal zijn, is een van de zaken die we moeten verduidelijken in ons strategiewerk”, zegt Valeur.

Danish Crown is een coöperatie met zo’n 5.600 leden en een omzet van omgerekend € 7,8 miljard. In 2020/2021 slachtte het bijna 19 miljoen varkens en 800.000 runderen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin