Vleesbedrijf Group of Butchers overgenomen

27-10-2020 | Laatste update op 16-02 | |
Group of Butchers is fabrikant en leverancier van ambachtelijke vleesproducten voor onder andere de retail, met een focus op worst- en gehaktspecialiteiten. - Foto: ANP
Group of Butchers is fabrikant en leverancier van ambachtelijke vleesproducten voor onder andere de retail, met een focus op worst- en gehaktspecialiteiten. - Foto: ANP

Vleesbedrijf Group of Butchers wordt overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom Private Equity.

Het bedrijf was sinds 2017 in handen van Equistone, ook een investeringsmaatschappij.

Group of Butchers is fabrikant en leverancier van ambachtelijke private-label vleesproducten voor de retail, het gespecialiseerde kanaal en de out-of-home-markt. Het Tilburgse bedrijf is opgericht in 1997 en heeft zich naar eigen zeggen ontwikkeld tot marktleider in ‘hoogwaardige ambachtelijke vleesproducten met een focus op worst- en gehaktspecialiteiten’.

Sinds 2018 actief op Duitse markt

Onder eigenaarschap van Equistone nam het bedrijf Koetsier Vleeswaren en Keulen Vleeswaren over, twee Nederlandse producenten van gerookte worstproducten. Ook kwamen Gebroeders Snijders Vleeswarenfabriek en VVL Vers Logistiek Limburg onder de vlag van Group of Butchers. Tevens werd het bedrijf in 2018 actief op de Duitse markt door de overname van Hartmann in Warendorf en Gmyrek in Gifhorn.

Groeistrategieën

“Dankzij de samenwerking met Equistone hebben we ons geografische bereik kunnen vergroten en onze positie als toonaangevende fabrikant en leverancier van hoogwaardige ambachtelijke vleesproducten in Nederland en in toenemende mate ook in Duitsland en België aanzienlijk versterkt. We kijken uit naar onze samenwerking met Parcom voor onze volgende groeistrategieën”, aldus Remko Rosman, CEO van Group of Butchers.

Er zijn geen financiële details over de overname bekendgemaakt. De mededingingsautoriteiten, in Nederland ACM, moeten de overname nog goedkeuren.

Group of Butchers heeft zo’n 900 werknemers op twaalf productielocaties en twee distributiecentra. De omzet van 2020 bedraagt ongeveer € 280 miljoen.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Kloosterman
Meer over


Beheer