Skip to content

Vleesbedrijf Van Loon stapt in kant-en-klaarmaaltijden

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Van Loon Group neemt maaltijdenproducent Bonfait over. Bonfait produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten, (pasta)salades, soepen en sauzen voor retail en foodservice.

De fabriek staat in Denekamp. Het Duitse Apetito is momenteel nog eigenaar van Bonfait. Apetito wil zich meer gaan concentreren op diepvriesmaaltijden. Met de overname wil Van Loon haar productaanbod verder verbreden. Van Loon is nu actief in vlees, vleesproducten en vleesvervangers. Bonfait wordt een zelfstandige divisie binnen Van Loon.

Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen

“We zijn een toekomstgericht bedrijf. Eerder zagen we kansen in de markt van vleesvervangers. Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen. Ook in deze markt gaan we onze rol als ketenregisseur invulling geven. Bovendien sluit het klantportfolio van Bonfait goed aan bij dat van ons”, aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group. Van Loon stapte vorig jaar in de markt van vleesvervangers met de het nieuwe label ‘The Blue Butcher’.

Van Loon op overnamepad

Van Loon Group bestaat uit zes producenten van vleesproducten en vleesvervangers: Van Loon Vlees, Meat Friends, Brandenburg Culinair, ENKCO, Best Star Meat en Verhey Vlees.

Van Loon is de afgelopen jaren flink op overnamepad geweest. Eind vorig jaar nam het de Limburgse rundveespecialist Verhey Vlees over. Dat was de derde overname in korte tijd. Over de overname van Bonfait zijn geen financiële details bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin