Vleesbedrijven VanDrie gaan nog niet open

28-04-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

VanDrie Group begint niet vandaag, maar op z’n vroegst pas donderdag weer met het slachten op de drie locaties van het bedrijf in Apeldoorn.

Update: VanDrie hervat op 29 april de activiteiten van ESA, Ekro en Ameco, meldt het bedrijf

Dit heeft VanDrie Group laten weten via vakblad De Kalverhouder. Woensdag 28 april wordt er een eerste inspectieronde gedaan door inspecteurs van de NVWA, de Inspectie SZW en de GGD. Zij gaan beoordelen of de getroffen maatregelen effectief zijn. Vervolgens steken de verschillende overheidsinstanties de koppen bij elkaar en zal een besluit vallen over de vraag of ze vertrouwen hebben in de maatregelen die VanDrie neemt.

Oorzaal volgens VanDrie is huisvesting

Uit een vorige week genomen test kwam naar voren dat bijna 10% van de medewerkers van slachterij ESA positief testte op corona, zo wordt gemeld. Volgens VanDrie zit de oorzaak van de besmettingen met name bij de huisvesting van het slachterijpersoneel. Buiten werktijd bewegen deze werknemers, die werken bij de verschillende locaties van VanDrie, te veel door elkaar heen. De medewerkers zijn grotendeels van Oost-Europese komaf en verblijven groepsgewijs in Nederland.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur


Beheer