Skip to content

Vleesproductie omlaag in VS door corona

Foto: AFP

Foto: AFP

Roodvlees-slachterijen in de Verenigde Staten opereerden in april op bijna driekwart van de normale capaciteit. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie USDA.

Door uitbraken van het coronavirus onder medewerkers van de slachterijen, werden veel locaties gesloten. Tegelijkertijd met de slachtcijfers maakte de USDA bekend dat op 1 mei 5% minder rundvee gehouden werd dat was bedoeld voor de slacht. Gedurende de maand april werden 22% minder dieren geplaatst om groot te brengen voor de slacht en 24% minder vee verkocht voor de slacht.

Voorraden in vrieshuizen daalden

Ook de voorraden in vrieshuizen daalden. De rundvleesvoorraad daalde met 2,4% ten opzichte van een maand eerder en de varkensvleesvoorraad daalde iets minder fors met 0,4%. Normaal gesproken is er in april juist een toename in de voorraad.

8% minder vlees in pluimveesector

In de pluimveesector werd 8% minder vlees geproduceerd. Veel van het vlees in de gekoelde opslag is bedoeld voor export. De vraag vanuit China naar Amerikaans varkensvlees is groot. In de eerste drie maanden steeg de vraag met 500% ten opzichte van een jaar eerder.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin