Skip to content

​Vleesvervanger McDonald’s krijgt vaste plek op menukaart

Fastfoodketen McDonald’s geeft vleesvervanger McPlant een permanente plek op de menukaart.

Foto: ANP/ ROB WELHAM

Foto: ANP/ ROB WELHAM

Fastfoodketen McDonald’s geeft vleesvervanger McPlant een permanente plek op de menukaart. De burger met imitatierundvlees van rijst- en erwteneiwit, aardappel en biet was vorig jaar bij wijze van proef al kortstondig verkrijgbaar bij de keten in Nederland. Die proef was volgens McDonald’s succesvol en daarom komt de McPlant hier vast op het menu.

De McPlant is niet vegetarisch of veganistisch. Omdat er cheddar smeltkaas op de burger zit is het stempel veganistisch niet mogelijk. De burger zelf is volledig plantaardig, maar bij de bereiding kan de McPlant in contact komen met rundvlees. Daarom past ook het stempel vegetarisch niet, legt een woordvoerster van McDonald’s uit.

Vega fastfood

McDonald’s werkt voor de productie van de plantaardige burger samen met Beyond Meat. McDonald’s is niet de eerste fastfoodketen die inzet op plantaardig. Concurrent Burger King heeft bijvoorbeeld de Veggie Whopper.

McDonald’s introduceerde de McPlant eerder ook al in Oostenrijk, Denemarken en Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De McPlant heeft ook op het Amerikaanse menu gestaan, maar is daar nu van de kaart verdwenen. Eind juni is de proef in de Verenigde Staten afgerond en het is nog niet bekend of de vleesvervanger burger terug zal komen. Volgens analisten blijkt de McPlant niet goed te verkopen op de thuismarkt.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin