Doorgaan naar artikel

Vlotte handel melkkoeien

Foto: Dennis Beek

Foto: Dennis Beek

De vraag naar melkkoeien is goed. Veel bedrijven zoeken vervanging voor afgemolken melkkoeien. Hierdoor steeg de prijs in de afgelopen weken.

Het aanbod is heel gewoontjes. Vorig jaar was de verwachting dat veel bedrijven zouden stoppen begin dit jaar, waardoor ook een ruimer aanbod van goede melkkoeien zou komen. Dat is nog niet zo. Het lijkt erop dat er bedrijven in zijn geheel te koop staan, waardoor koeien niet apart te koop komen te staan. Noodgedwongen blijven handelaren uitwijken naar Duitsland om daar te zorgen voor dieren. De Boerderij-notering voor eerste kwaliteit melkkoeien staat nu op maximaal € 1.625 per dier.

Lees verder onder de grafiek.

Vlotte export

Export van vaarzen (kortdragende dieren) verliep aan het begin van dit jaar ook relatief vlot door. De vraag vanuit bijvoorbeeld Rusland is er wel. Door de problematiek rond de rustplaatsen, blijft de maximale afstand om de dieren te verplaatsen in het westen van dat land. Op dit moment is de vraag weer wat rustiger. Verwacht wordt dat deze handel binnenkort wel weer wat aantrekt. Voor de komende weken wordt een wat rustiger markt verwacht met stabiele prijzen.

Prognose: Stabiele prijzen.

Bekijk meer marktprijzen gebruiksvee

Beheer
WP Admin