Vlotte handel zorgt voor hogere prijs slachtkoe

30-01-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Een zeer vlotte handel op de veemarkt in Leeuwarden trok de prijs voor slachtkoeien omhoog.

Handelaren zijn eensgezind als hen wordt gevraagd naar de stemming op de markt van woensdagavond 29 januari. De handel was vlot en de slachtkoeien waren zo verkocht. Slachterijen kunnen de dieren dus goed gebruik momenteel. Dat duidt in de meeste gevallen op een tegenvallende krappe aanvoer van slachtkoeien.

5 cent erbij

De prijzen voor de slachtkoeien ging op de Leeuwardse veemarkt met 5 cent omhoog woensdag. Daarmee komt de notering voor een P-kwaliteit slachtkoe uit op € 2,35 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht. Dat is aan de bovenkant van de notering 10 cent hoger dan exact een jaar terug. Eerder deze week gingen ook op de veemarkt in Bunnik de prijzen voor slachtkoeien omhoog.

Het toont aan dat de handel momenteel vlot verloopt en dat afgemolken koeien goed worden opgenomen door de slachthuizen. Omdat melkveehouders hun dieren wat langer vasthouden is het aanbod niet te ruim en dat sterkt de markt. Handelaren hopen dat er nog meer prijsstijging in het vat zitten, al lijkt die ruimte dan weer beperkt.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer