Doorgaan naar artikel

Voeding in Duitsland 16,6% duurder

De Duitse consument betaalt 16,6% meer voor voeding dan een jaar geleden. Daarmee zet de stijgende lijn nog steeds door.

Nieuws
Food
In juli was voeding in Duitsland 14,8% duurder dan vorig jaar. - Foto: ANP

In juli was voeding in Duitsland 14,8% duurder dan vorig jaar. - Foto: ANP

De Duitse consument betaalt 16,6% meer voor voeding dan een jaar geleden. Daarmee zet de stijgende lijn in de voedingsmiddelenprijzen nog steeds door.

In juli was voeding 14,8% duurder dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De prijsstijgingen op de winkelvloer worden toegeschreven aan hogere producentenprijzen. Daarnaast speelt volgens Destatis ook mee dat de toeleveringsketen nog hinder ondervindt van de problemen die veroorzaakt zijn tijdens de coronapandemie.

Melk fors duurder

Specifiekere cijfers van verschillende voedingsmiddelen zijn nog niet bekend. Die volgen half september. In juni en juli bleek al wel dat de melkprijzen forse stappen omhoog hebben gezet. In juli kostte volle melk 27,4% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Twee maanden eerder was het prijsverschil nog 12%. Bij halfvolle en magere melk zijn de prijzen nog wat sterker gestegen: plus 31,9% in juli na een plus van 14% in mei.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin