Skip to content

Voeding in Duitsland 4,5% duurder

Prijsniveau voedingsmiddelen in Duitsland lag in november 4,5% hoger dan in dezelfde maand van 2020.

Updated on:
Nieuws
Food
Foto: Hans Prinsen

Foto: Hans Prinsen

Het prijsniveau van voedingsmiddelen in Duitsland lag in november 4,5% hoger dan in dezelfde maand van 2020. Voeding was daarmee naast energie één van de drijfveren die de inflatie verder liet aanwakkeren tot 5,2%.

De prijsstijging bij voedingsmiddelen is voor de Duitse consument wel iets kleiner dan in september. Toen stegen de voedingsmiddelenprijzen daar met 4,9%. In oktober zakte het prijsverschil terug naar 4,4%. Op dat niveau lijken de voedingsmiddelenprijzen zich wat te stabiliseren.

Vlees duurder

In tegenstelling tot Nederland zijn de prijzen van brood en graanproducten met iets meer dan 5% verhoogd. In Nederland bedraagt de prijsstijging in deze categorie 0,7%. Bij vlees en vleeswaren zijn de prijzen in Duitsland met 4,7% gestegen. Vooral als het gevolg van hogere prijzen voor rundvlees (+7,3%) en pluimveevlees (+8,8%). Varkensvlees is voor de consument in Duitsland met 4,8% in prijs gestegen. In Nederland is varkensvlees 2% in prijs gedaald, terwijl rund- en pluimveevlees maar net boven het prijsniveau van 2020 liggen.

De prijsstijging van eieren en aardappelen bedraagt voor de Duitse consument meer dan 10%. Bij eieren is dat zelfs bijna 15%. Verse groente is daarentegen bijna 2% goedkoper dan een jaar geleden.

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin