CSM Ingredients en Allozymes ontwikkelen voedingsenzymen

29-09 | Laatste update op 25-11 | |
voedingsenzymen
CSM Ingredients wil de enzymen gebruiken om de eigenschappen van de ingrediënten te verbeteren. - Foto: Mark Pasveer

CSM Ingredients gaat samenwerken met de start-up Allozymes in Singapore voor de ontwikkeling van nieuwe enzymen voor voedingsmiddelen.

Allozymes heeft een eigen technologie om natuuridentieke enzymen te produceren. CSM Ingredients wil de enzymen gebruiken om de eigenschappen van de ingrediënten te verbeteren. Ook zouden ingrediënten dan een clean label kunnen krijgen (volledig van natuurlijke oorsprong).

Enzymen voor de voedingsingrediëntensector

De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van enzymen voor de voedingsingrediëntensector. CSM Ingredients noemt als voorbeeld oude granen, meel, speciale oliën en vetten, plantenvezels en eiwitten. CEO Aldo Uva verwacht dat de samenwerking zal leiden tot betere producten. “Door een combinatie van enzym- en fermentatietechnologie en biotechnologie zijn we in staat om producten te leveren die inspelen op clean label met een uitstekende smaak en kwaliteit.”

CSM Ingredients en Allozymes

CSM Ingredients is actief in meer dan 100 landen. De omzet in 2021 bedroeg ruim € 640 miljoen. Allozymes is een biotechnologiebedrijf dat met eigen technologie natuurlijke enzymen produceert via precisiefermentatie. Volgens de startup is precisiefermentatie efficiënter dan produceren van enzymen via een chemische proces of via natuurlijke extractie.

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer