Voedingsindustrie ziet omzet in februari flink dalen

13-04 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De gemiddelde dagomzet van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie daalde in februari met 5%. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt.

Vooral de afzet van voedingsmiddelen in het buitenland leverde de voedingsmiddelenindustrie minder op dan een jaar geleden. Deze omzet daalde liefst 8%. Deze daling is zelfs groter dan net na de uitbraak van corona vorig jaar. De omzetdaling in het binnenland bleef beperkt tot 1,3%.

Bij deze jaar-op-jaar-vergelijking moet wel worden opgemerkt dat februari 2020 veruit de beste maand was voor de omzet van de voedingsmiddelenindustrie in het afgelopen jaar. In die maand steeg de gemiddelde dagomzet met 4,1% ten opzichte van februari 2019. De afzet in het buitenland viel toen ook het meest op met een groei van 6,3%. De binnenlandse omzet nam toen met een gematigder 1,6% toe.

De gemiddelde dagproductie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie daalde in februari met 2,3% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Ramaker
John Ramaker Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.