Voedingssector wil oudere werknemers ondersteunen

26-08-2021 | |
De subsidie van € 40 miljoen is aangevraagd door onder andere de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie. Foto: Canva
De subsidie van € 40 miljoen is aangevraagd door onder andere de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie. Foto: Canva

De levensmiddelensector heeft € 40 miljoen subsidie aangevraagd bij de overheid vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden.

De MDIEU-regeling is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij de inzetbaarheid van hun oudere werknemers. De subsidieregeling komt voort uit het Pensioenakkoord. Doordat de pensioenleeftijd stijgt, moeten mensen langer doorwerken. De overheid wil dat mensen gezond hun pensioen kunnen halen, ook als ze zwaar werk doen.

Zwaar werk

Om dit te stimuleren stelt de overheid tussen juni 2021 en december 2025 in totaal € 964 miljoen MDIEU-subsidie beschikbaar voor verschillende sectoren. De regeling geeft ook subsidie aan werkgevers voor het betalen van uitkeringen aan hun werknemers die het niet volhouden tot de AOW-leeftijd, bijvoorbeeld omdat het werk te zwaar is.

We zien dat bedrijven veel bezig zijn met technische innovaties, zoals nieuwe machines. Sociale innovatie wordt als minder belangrijk gezien

De subsidie van € 40 miljoen is aangevraagd door onder andere de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De SOL verwacht dat begin 2022 een besluit valt over de aanvraag, zegt Marianka Vlam, adviseur duurzame inzetbaarheid.

“We willen de subsidie verdelen over diverse activiteiten. Mensen worden ouder, loopbanen duren langer en technologische ontwikkelingen zorgen voor een permanente verandering in de manier van werken. Bedrijven moeten daar wat mee doen. We zien dat bedrijven veel bezig zijn met technische innovaties, zoals nieuwe machines. Sociale innovatie wordt als minder belangrijk gezien. Maar veel werk is gemoderniseerd en geautomatiseerd. Dat vergt een andere manier van samenwerking en leidinggevenden hebben daar andere vaardigheden voor nodig. We willen de subsidie gaan gebruiken voor diverse thema’s rondom duurzame inzetbaarheid, zoals vitaliteit, veiligheid en leercultuur.”

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer