Voedsel van Dichtbij ondersteunt lokale initiatieven

18-10 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het nieuwe platform Voedsel van Dichtbij gaat lokale voedselinitiatieven steunen door middel van kennisdeling en investeringen.

Op het platform kunnen initiatiefnemers die bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening hun maatschappelijke waarde laten zien en daarmee investeringen binnen halen en kennis delen. Het platform Voedsel van Dichtbij is een alliantie die de voedseltransitie willen versnellen. Het doel van het platform is de maatschappelijke waarde zichtbaar maken. De bedrijven leveren een bijdrage aan vraagstukken zoals: gezonde voeding, saamhorigheid, beweging, werkgelegenheid, minder afval en minder voedselverspilling.

Maatschappelijke impact

Het platform is onderdeel van de landelijke MAEX, een maatschappelijke beurs. Dit maakt de maatschappelijke waarde van bedrijven zichtbaar en meetbaar met de Social Handprint. Hierop is een visuele weergave te vinden van de aangesloten initiatieven en hun impact op de zeventien Sustainable Development Goals. Door bedrijven transparanter te maken helpt de MAEX hen bij het verwerven van investeringen. In totaal zijn 169 voedselinitiatieven aangesloten.

Impuls

Naast inzicht is een financiële bijdrage ook een onderdeel van Voedsel van Dichtbij in de vorm van een Impuls van € 2.500. De eerste Impuls dit afgelopen week uitgereikt aan Voedselbos Mariahoeve.

Wat verstaan we onder een korte keten en welke kansen en uitdagingen biedt dit ondernemers? Lees meer op de themapagina Korte ketens

Hilhorst
Alieke Hilhorst RedacteurBeheer