Voertransporteur Nijhof-Wassink neemt Ecotrans over

16-12-2019 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Koos Groenewold -
Foto: Koos Groenewold

Transportbedrijf Nijhof-Wassink in Rijssen neemt branchegenoot Ecotrans in Vorden over. Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Ecotrans worden binnenkort onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep.

Beide bedrijven zijn actief in het transport van veevoeders en additieven voor de veevoerindustrie.

Volgens CEO Erik Schiphorst van Nijhof-Wassink heeft het bedrijf al een goede positie in deze markt, die door de overname van Ecotrans nog beter kan worden bediend. Met Ecotrans komen 200 personen en 110 vrachtwagens onder de vlag van Nijhof-Wassink, dat zichzelf omschrijft als specialist in het vervoer van bulkgoederen voor de chemische en veevoerindustrie.

Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en vestigingen in 5 landen. De divisie Feed Logistics bevoorraad wekelijks 5.000 boerenbedrijven in Europa. Met de overname van Ecotrans komt daar ook bezorging van zak- en stukgoed bij.

Naam Ecotrans blijft bestaan

Voor directeur-eigenaar van Ecotrans Roel den Hollander is de overname een manier om de continuïteit van zijn bedrijf te garanderen. Hij gaat het bedrijf na een overgangsperiode verlaten. Ecotrans, met vestigingen in Vorden, Vaassen en in het Duitse Rees, wordt onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep en de naam Ecotrans blijft op de vrachtwagens staan, volgens Den Hollander.

De voorgenomen overname is onder andere onder het voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Esselink
Wim Esselink Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.