Doorgaan naar artikel

Volvo doet leer in de ban vanwege dierenwelzijn

Foto: Canva

Foto: Canva

Autofabrikant Volvo doet leer als bekleding voor autostoelen en het interieur in de ban vanwege zorgen over het welzijn van runderen.

‘Volvo Cars neemt een ethische positie in voor dierenwelzijn’, verklaart het Zweedse bedrijf. “Het besluit om naar leer-vrije interieurs te streven is ook ingegeven door zorgen over de negatieve milieugevolgen van de rundveehouderij, inclusief ontbossing. Vee wordt verantwoordelijk gehouden voor rond de 14% van de wereldwijde emissie van broeikasgassen door menselijke activiteit, waarbij het meeste afkomstig is van de rundveehouderij”, stelt directeur duurzaamheid Stuart Templar. “Producten en materialen die dierenwelzijn steunen, is een uitdaging maar dat is geen reden om dit belangrijke onderwerp te vermijden. Dit is een reis die ’t waard is gemaakt te worden.”

In 2030 leer verdwenen

Het leer verdwijnt eerst in nieuwe elektrische modellen van de Zweedse autofabrikant. Omdat het bedrijf in 2030 alleen nog maar dat soort auto’s wil bouwen, is leer vanaf dat jaar in principe ook verdwenen. Voor de stoelbekleding blijft wol, mits afkomstig van duurzame bronnen, nog wel een optie.

Beheer
WP Admin