Doorgaan naar artikel

Vooral afzet luxe rundvlees moeizaam

Foto: Anne van der Woude

Foto: Anne van der Woude

De problemen in de handel met rundvlees zitten vooral in de afzet van de luxere vleesonderdelen. Dat is ook terug te zien in de ontwikkeling van de noteringen voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden.

Ten opzichte van normale weken, worden op de veemarkt in Leeuwarden duidelijk minder dieren aangeboden. Toch blijft de druk op prijzen aanwezig, omdat slachterijen niet zitten te springen om extra dieren. Zeker de iets zwaardere koeien worden moeizaam verkocht. De prijs voor deze dieren gingen woensdagavond met 10 cent naar beneden op de veemarkt in Leeuwarden.

De overige noteringen blijven staan op dezelfde niveaus als vorige week. De iets lichtere koeien, die vooral richting het gehakt en de snippers gaan, kunnen in tegenstelling tot de zwaardere dieren nog wel redelijk worden verwaard. Het vlees van deze koeien gaat vooral richting de retail en daar loopt de afzet qua volumes redelijk door.

Geen export, minder inkopers

Handelaren merken bovendien op dat nu het niet mogelijk is dieren te exporteren dat ook voor prijsdruk zorgt. Prijzen voor slachtkoeien staan in Duitsland een stuk hoger dan in Nederland. Normaal zouden Duitse inkopers zich dan melden op de Nederlandse markten, maar daar is nu geen sprake van.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin