Vouchers voor innovatieve ideeën

17-05-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Vier onderzoeksprojecten naar autonome trekkers en veldrobot hebben een Boerderij van de Toekomst-voucher ontvangen.

De provincies Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland hebben in samenwerkingsverband Kansen voor West € 1.470.000 aan Europese geld beschikbaar gesteld voor de vouchers.

Innovatieve ondernemers

De Boerderij van de Toekomst is een testlocatie in Lelystad. De partijen die een voucher krijgen, kunnen hier voor een bepaald bedrag onderzoek doen naar de haalbaarheid van innovatieve ideeën, een innovatie in de praktijk testen en valideren, of ze kunnen deze inzetten voor externe kosten van het maken van een prototype. Boerderij van de Toekomst is een locatie van Wageningen University & Research (WUR), waar het doel is invulling te geven aan kringlooplandbouw. Doel van de voucherregeling is om innovatieve ondernemers op laagdrempelige wijze toegang te geven tot de faciliteiten van de Boerderij van de Toekomst, om innovatie te bevorderen.

WUR laat weten dat er grote belangstelling is voor de voucher-regeling, en dat zo’n 50 bedrijven uit binnen- en buitenland zich gemeld hebben. Nieuwe belangstellenden kunnen zich ook nog melden.

Graumans
Kirsten Graumans RedacteurBeheer