Doorgaan naar artikel

Vraag afdek voor maiskuil wordt minder

Foto: Michel Velderman

Foto: Michel Velderman

De maisoogst is grotendeels achter de rug. Uit de eerste kuiluitslagen van de vroeg geoogste mais blijkt dat er toch veel kwaliteitsverschil zit in de geoogste mais, net als de gemeten percentages droge stof.

De vraag naar producten voor afdek neemt nu snel af. De afgelopen weken was die vraag nog stevig, dat merkbaar was in de beschikbaarheid van aardappelbijproducten. Daarbij komt dat het aanbod van deze producten, door een veel kleinere productie van voorgebakken aardappelproducten, krapper is dan andere jaren. Handelaren verwachten door de sluiting van de horeca een afnemend aanbod van aardappelbijproducten.

Door corona minder bierbostel

Datzelfde geldt uiteraard voor bierbostel. Het bijproduct dat vrijkomt bij de bereiding van bier zal in de komende tijd zomaar een stuk minder kunnen worden. Er wordt zelfs gehint dat fabrieken ervoor kunnen kiezen om een brouwstop in te lassen. Dan droogt de stroom heel erg snel op en zal op termijn een prijsopdrijvend effect hebben. Voor melkveehouders die het product standaard in het rantsoen hebben, is het handig om te inventariseren of het product beschikbaar blijft. Bijproducten uit de verwerking van tarwe stijgen in prijs door een hogere grondstofprijs.

Rustige stromarkt

In de handel van stro is het over het algemeen rustig. Er is niet bijster veel aanbod, maar bij dit hoge prijsniveau zijn kopers ook bijzonder terughoudend. Toch neigt de prijs naar duurder worden door een algeheel kleiner aanbod in alle landen om ons heen.

Prognose: prijs bijproducten hoger.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin