Doorgaan naar artikel

Vraag en aanbod slachtkoeien in balans, vleesafzet blijft moeizaam

De rundvleesafzet blijft onverminderd moeizaam. - Foto: Herbert Wiggerman premium

De rundvleesafzet blijft onverminderd moeizaam. - Foto: Herbert Wiggerman

Vraag en aanbod zijn in de slachtkoeienhandel aardig in evenwicht gekomen. De aanvoer wordt goed opgenomen en dat resulteert in een stabielere marktsituatie.

Op de veemarkt in Leeuwarden zijn een paar koeien meer aangevoerd dan vorige week. Het verschil is te verwaarlozen, vooral ook omdat er in totaal juist wat minder koeien worden aangeboden bij de slachterijen. De rundveehouders hebben hun blik met het mooiere weer gericht op de voederwinning. Ze zijn daarom minder bezig met het afstoten van vee. Dat zal ook de komende week nog zo zijn, zodat er in de komende dagen eveneens nog een rustig aanbod te verwachten is.

Vleesafzet onverminderd moeizaam

De vleesafzet blijft daarentegen onverminderd moeizaam. Het achtervlees loopt wel goed weg, maar hogere prijzen zijn er niet of nauwelijks mee te behalen. Aan de andere kant wordt gehakt ingevroren, in afwachting van het einde van de vakantieperiode. Terugkomers zullen hun voorraden weer aanvullen, en dat zal de afzet naar de consument weer laten toenemen. De verkoop van het luxere vlees aan de horeca zal op dat moment echter weer wat afnemen.

Prognose: stabiele handel.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin