Vraag kalfsvlees pakt minder slecht uit

Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

Het leek aan de verkoopkant heel slecht te gaan. Aan het begin van deze week was nauwelijks vraag naar blank kalfsvlees.

Dat trok in de loop van de week toch wat aan. Een deel is te verklaren door een tijdelijke sluiting van de ESA in Apeldoorn, waar verdere beschermende maatregelen tegen corona zijn genomen. Ook het aanstaande pinksterweekeinde lijkt de vraag toch wat doen toenemen. Slachterijen blijven voorzichtig en kunnen nog niet goed inschatten of het een blijvende verbetering is.

Groot aanbod

Blijft onverlet dat de sector nog steeds te kampen heeft met een groot aanbod van kalveren. De oudste dieren worden met voorrang geslacht en dat kost veel inspanning van de sector. Ook de komende weken verandert dat niet, mede door de korte slachtweken. Echter de versoepelingen in andere Europese landen komen telkens dichterbij. Slachterijen hopen dat hierdoor de vraag weer een stijgende lijn in gaat zetten. Voor de komende week verwachten de slachterijen een stabiele prijs. Dat is meer dan ze durfden te hopen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.