Vraag naar bierbostel trekt aan door lagere prijs

05-05 | |
Mengvoer met onder meer bierbostel en tgc gaat in de voermengwagen. - Foto: jan Willem Schouten
Mengvoer met onder meer bierbostel en tgc gaat in de voermengwagen. - Foto: jan Willem Schouten

De voederwaardeprijs van bierbostel ligt bij een marktprijs van € 57 per ton op 89%.

De prijsverlaging van bierbostel heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar het product weer toe is genomen. Het smakelijk product is een goede eiwitvervanger en past prima in rantsoenen door de zeer gunstige voederwaardeprijs. Deze ligt bij een marktprijs van € 57 per ton op 89%. Het is bij handelaren goed merkbaar dat de vraag naar bierbostel aantrok door de prijsverlaging van vorige week.

Tarwegistconcentraten

De prijs voor tarwegistconcentraten (tgc) zijn deze week nog niet in prijs gestegen, maar zullen dat snel doen. Onder invloed van een hoge maisprijs is ook de prijs van grondstof tarwe gestegen. Het product is wel goed voorradig.

In de aardappelverwerking ziet men een terughoudende productie van frites door voldoende voorraden. Vorige week zijn aardappelstoomschillen gestegen in prijs. Opening van de terrassen zou wat meer afzet kunnen genereren, maar daarvoor moet de temperatuur nog wel wat stappen naar boven maken. De aanvoer van snippers is al een tijdlang zeer stabiel. Als binnenkort de grasoogst begint, neemt de vraag naar stoomschillen als afdekmiddel toe.

Stro duur

De handel in ruwvoer hobbelt door, zoals een handelaar het typeert. De vraag naar mais is rustig, terwijl er nog wel aanbod van goede maiskuilen is. De krapte in stro is steeds beter merkbaar door stijgende prijzen, terwijl de vraag naar het product nog steeds aanhoudt. De beschikbaarheid van gedorst hooi is krap.

Prognose: Stro duur, tgc stijgt in prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.