Doorgaan naar artikel

Vreugdenhil stapt in verwerking geitenmelk

Vreugdenhil Dairy Foods is deze week gestart met de productie van melkpoeder van geitenmelk in de fabriek in Putten.

Vreugdenhil zet de productielocatie in Putten in voor speciaalproducten, waaronder poeder van geitenmelk. - Foto: Vreugdenhil Dairy Foods premium

Vreugdenhil zet de productielocatie in Putten in voor speciaalproducten, waaronder poeder van geitenmelk. - Foto: Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods is deze week gestart met de productie van melkpoeder van geitenmelk in de fabriek in Putten.

Dat meldt het bedrijf. Voor deze productie koopt het geitenmelk in bij partners in Nederland. Uiteindelijk wil Vreugdenhil de melk betrekken van eigen leveranciers. De geitenmelk is nu nog bestemd voor de Aziatische en Amerikaanse markt. Daar wordt het verwerkt in kaas- en kindervoedingsindustrie.

Fabriek overgenomen van NutriDutch

Vreugdenhil kocht vorig jaar de productielocatie in Putten van het failliete NutriDutch. De locatie is volgens de zuivelverwerker uitermate geschikt voor de realisatie van speciaalproducten door de droogcapaciteit van drie poedertorens met verschillende capaciteit. Zo kan de grootste poedertoren 1.000 kilo poeder per uur halen en de kleinste 50 tot 100 kilo. De eiwitsamenstelling van geitenmelk is anders dan die van koemelk en is populair in Aziatische landen.

Mogelijkheden voor plantbased producten

De fabriek past goed bij de grote productielocaties in Gorinchem en Scharsterbrug. “Naast geitenmelk gaan we ook biologische koemelk verwerken en kijken we naar mogelijkheden om plantbased producten te verwerken”, aldus Business Development Director Patrick Besten.

Vreugdenhil verwerkte in 2022 ongeveer 1,4 miljoen ton melk, en heeft verder ook vestigingen in Barneveld en Madrid, met hoofdkantoor in Nijkerk. Het bedrijf telt ongeveer 500 medewerkers.

Snel delen

Image
Marc Dijkerman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin