Doorgaan naar artikel

Vreugdenhil voert bio-melkprijs aan, houdt gangbaar gelijk

Foto: Herbert Wiggerman

Foto: Herbert Wiggerman

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de biologische melkprijs voor juli met € 2,03 naar € 52,89 per 100 kilo. De gangbare melkprijs blijft voor de derde keer gelijk op € 32,06. Dit is de basisprijs. Maximaal is € 34,16 per 100 kilo te verdienen.

Met de verhoging van de biologische melkprijs volgt Vreugdenhil de beweging die FrieslandCampina in juli maakte, maar bij Vreugdenhil zit de biologische melkprijs structureel op een hoger niveau, zoals ook het geval is bij andere kleinere verwerkers. Vreugdenhil heeft een beperkt aantal biologische leveranciers.

Arla verhoogt niet

Arla verhoogde de bio-prijs in juli niet, maar deed er in augustus € 1,50 per 100 kilo bij. Daarmee komt de basisprijs van Arla nog wel lager uit dan bij FrieslandCampina (€ 45,83 versus € 47,74), maar als de toeslagen van Arla voor onder meer tankgrootte erbij worden gerekend (tot € 1,85), zijn de prijzen nagenoeg vergelijkbaar.

EkoHolland

Marktleider EkoHolland betaalt in augustus € 49,70 per 100 kilo. Deze onderneming verhoogde de melkprijs in augustus met 50 cent en in juli met 20 cent per 100 kilo. Royal A-ware verhoogde in juli met 75 cent en bleef in augustus gelijk op € 50,11 per 100 kilo.

Voor al deze prijzen geldt dat ze worden gepresenteerd exclusief btw en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL. Bovendien wordt gerekend met een standaard-volume van 1,1 miljoen kilo melk per jaar.

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin