Vreugdenhil zoekt Belgische melkveehouders

06-09 | |
Het lijkt erop dat Vreugdenhil in alleen Nederland niet de gewenste uitbreiding in de melkaanvoer kan realiseren.  - Foto: Koos Groenewold
Het lijkt erop dat Vreugdenhil in alleen Nederland niet de gewenste uitbreiding in de melkaanvoer kan realiseren. - Foto: Koos Groenewold

Vreugdenhil Dairy Foods zoekt melkveehouders in België. Het bedrijf richt zich op melkveehouders in de Belgische provincie Antwerpen. Door onder meer efficiëntieverbetering kan de zuivelverwerker dit jaar nog 50 tot 100 miljoen kilo melk gebruiken.

Vorig jaar maakte Vreugdenhil ook al bekend ruimte in de verwerkingscapaciteit te hebben. Inmiddels hebben ruim 110 melkveehouders gehoor gegeven aan deze oproep en verwerkt de zuivelverwerker op jaarbasis 140 miljoen kilo melk meer. In totaal verwerkt Vreugdenhil 1,4 miljard kilo melk, waarvan zo’n 800 miljoen kilo rechtsreeks van melkveehouders afkomstig is. De rest koopt het bedrijf in.

Het lijkt erop dat Vreugdenhil in alleen Nederland niet de gewenste uitbreiding in de melkaanvoer kan realiseren. Directeur Milk Supply, Patrick Besten: “Het is belangrijk om over voldoende melk te beschikken, vandaar de stap over de grens. Hij vervolgt: “Het is een uitdagende stap, waar we vertrouwen in hebben. We kunnen de Belgische melkveehouder een mooie prijs voor hun melk bieden.”

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer